Изкуствен обект в пробите от астероида Ryugu

В капсулата с проби от астероида Ryugu е открит блестящ метален обект, който все още не е идентифициран

 717 

Сред парчетата скали и прах в пробите от астероида Ryugu, които на 5 декември 2020 г. совалката Hayabusa-2 донесе на Земята, е открит блестящ изкуствен обект, чието място не е там. Това съобщи в профила си в Twitter Японската агенция за аерокосмически изследвания (JAXA).

Работата по консервацията на пробите от астероида Ryugu е в ход. На 21 декември учените отвориха камерете с проби B и C, след което съдържанието им беше добавено в контейнера за консервация към пробите от камера А .

Четете още
Нови доказателства за съществуването на черни дупки с междинна маса

„Най-големите частици в камера С са с дължина около 1 см., което се вижда на снимката вдясно. Все още не сме потвърдили произхода на изкуствения обект (人工 物). По време на мисията сондата Hayabusa-2 бомбардира със снаряди астероида Ryugu, за да вземе проби от долните слоеве на почвата му и е възможно това да е метална част от тези снаряди“, се казва в публикацията.

Все още проучванията не са приключили, но вече се нароиха спекулации. Според някои лъскавият обект е част от извънземна технология. Дали това е така? Докато не бъде доказано, ще си остане само предположение.

Предложено


АктуалноВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано
Facebook
Loading