Международната космическа станция заснема формация от 150 НЛО

Това се е случило на 15 ноември 2020 г.: обектите са били толкова много, че някои от тях са останали извън кадър

 833 

Международната космическа станция (МКС), поддържана съвместно от NASA, Европески космически агенции и космическите агенции на Канада, Русия и Япония, е заснела около 150 неидентифицирани обекта в земна орбита.

Отстоявайки на 408 км. от Земята, Международната космическа станция е най-големият изкуствен обект, обикалящ около нашата планета. Той е в експлоатация от 1998 г. и оттогава бордовите екипажи са били свидетели и са регистрирали редица необясними явления и обекти, по време на престоя си в космоса. МКС завърта пълна орбита около Земята за около 92 минути като в втози период от време се извършват и архивират много видове данни, включително изображения и видеофайлове.

Понякога астронавтите правят публично достояние някои свои преживявания – известен е случаят с Иван Вагнер, който сподели заснимането на странни светлинни обекти, филмирайки северното сияние с мобилния си телефон.

Повечето събития са документирани от специализираните онлайн издания, като за едно от най-значимите се смята случилото се на 21 февруари 2020 г., когато камерите на МКС заснимат обект със странни характеристики, орбитиращ около Земята с необяснимо висока скорост. Можете да се прецените сами от видеото по-долу.

Четете още
Трябва ли да се подготвим за извънземно нашествие?

Най-популярното обяснение за тези обекти от космическите агенции е, че са прихванати от земната гравитация блуждаещи, малки, естествени тела, идващи от открития космос.

Но заснетите НЛО на 15 ноември, тази година, привлякоха внимание, поради значителното количество на обектите.

Не трябва да бързаме с определенията обаче, защото са известни твърденията на британския астронавт Тим ​​Пийк (Tim Peake), който беше част от екипажа на МКС през 2015 г..  Той казва, че е наблюдавал „три светлини, движещи се във формация, към които впоследствие се присъединява и четвърти светещ обект“.

Международната космическа станция

„Бяхме объркани – казва впоследствие Пийк за The Independent, – докато не разбрахме, че това, което смятахме за светлини на извънземни космически кораби, всъщност се оказаха малки капки от урина, изпусната от руска пилитирана сонда.“ Кристалите на замръзналите в космоса капки са отразявали светлина, възприета от астронавтите, като излъчвана от неидентифициран обект.

Предложено


АктуалноВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано
Facebook
Loading