NASA заснема странен куб на Слънцето

странен куб на Слънцето

В социалните мрежи мигновено се появиха твърдения, че снимката на Слънцето от сондата SOHO на NASA е космически кораб с форма на куб, десет пъти по-голям от Земята

 768 

Странен куб, десет пъти по-голям от Земята, е забелязан в северното полукълбо на нашето Слънце. Тревожното изображение е направено на 15 юли от космическата сонда SOHO (абревиатура за Слънчева и хелиосферна обсерватория), която изследва нашата звезда от 1995 г..

Това е съвместен проект между Северноамериканската космическа агенция (NASA) и Европейската космическа асоциация (ESA), който в момента е основният източник на данни за Слънцето в реално време. Британският вестник Daily Express излезе със заглавие за снимката на 24 юли: „NASA откри извънземен кораб с формата на куб, ДЕСЕТ ПЪТИ по-голям от Земята“.

 

Daily Express се позовава на мнението на тайванския „ловец на извънземни“ Скот Уоринг (Scott Waring), който в своя блог описва тази аномалия като извънземен кораб.Кубът – уверява той – често се вижда да идва и да си отива от нашето Слънце. Те събират енергия и специални частици, за които все още не сме наясно“.

Уоринг твърди, че предполагаемото НЛО идва от сърцевината на Слънцето, където се храни от огромната му енергия.

Четете още
Защо Уран е по-наклонена, отколкото другите планети

странен куб на Слънцето

Бернхард Флек (Bernhard Fleck), един от ръководителите на проекта SOHO излезе с изявление, обясняващо странния феномен на снимката.

Няма нищо странно

Флек, разбира се, изключва че обектът е НЛО и обяснява пред специализирания портал VICE, че тъмният квадрат е визуализация на повреден телеметричен блок.

„Предаванията от сондата от 1,5 милиона километра, не са толкова гладки, колкото бихме искали и, когато има пропуски в изпращането, компютърният софтуер преинтерпретира данните, за да композира изображението, но тази преинтерпретацията може да се компрометира и не всички липсващи битове да са попълнени правилно. Научните данни на ниво нула, които се считат за най-важни, не са засегнати.“ – казва Флек.

Край на загадката… повечето конспиратори обаче обвиняват Флек в прикриване на агенциите, отричащи съществуването на НЛО.

 

Предложено


АктуалноВидео

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано
Loading