NASA заснема странен куб на Слънцето

странен куб на Слънцето

В социалните мрежи мигновено се появиха твърдения, че снимката на Слънцето от сондата SOHO на NASA е космически кораб с форма на куб, десет пъти по-голям от Земята

 1,231 

Странен куб, десет пъти по-голям от Земята, е забелязан в северното полукълбо на нашето Слънце. Тревожното изображение е направено на 15 юли от космическата сонда SOHO (абревиатура за Слънчева и хелиосферна обсерватория), която изследва нашата звезда от 1995 г..

Това е съвместен проект между Северноамериканската космическа агенция (NASA) и Европейската космическа асоциация (ESA), който в момента е основният източник на данни за Слънцето в реално време. Британският вестник Daily Express излезе със заглавие за снимката на 24 юли: „NASA откри извънземен кораб с формата на куб, ДЕСЕТ ПЪТИ по-голям от Земята“.

 

Daily Express се позовава на мнението на тайванския „ловец на извънземни“ Скот Уоринг (Scott Waring), който в своя блог описва тази аномалия като извънземен кораб.Кубът – уверява той – често се вижда да идва и да си отива от нашето Слънце. Те събират енергия и специални частици, за които все още не сме наясно“.

Уоринг твърди, че предполагаемото НЛО идва от сърцевината на Слънцето, където се храни от огромната му енергия.

Четете още
NASA разследва неуспеха на ракетата SLS от мисията Artemis I до Луната

странен куб на Слънцето

Бернхард Флек (Bernhard Fleck), един от ръководителите на проекта SOHO излезе с изявление, обясняващо странния феномен на снимката.

Няма нищо странно

Флек, разбира се, изключва че обектът е НЛО и обяснява пред специализирания портал VICE, че тъмният квадрат е визуализация на повреден телеметричен блок.

„Предаванията от сондата от 1,5 милиона километра, не са толкова гладки, колкото бихме искали и, когато има пропуски в изпращането, компютърният софтуер преинтерпретира данните, за да композира изображението, но тази преинтерпретацията може да се компрометира и не всички липсващи битове да са попълнени правилно. Научните данни на ниво нула, които се считат за най-важни, не са засегнати.“ – казва Флек.

Край на загадката… повечето конспиратори обаче обвиняват Флек в прикриване на агенциите, отричащи съществуването на НЛО.

 

Предложено


АктуалноВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано
Facebook
Loading