Истината за разсекретеното видео на Пентагона за НЛО

Скептиците се опитват да обяснят видеоклиповете на НЛО с технологията за лазерна плазма

 1,297 

Състоятелна ли е възможността разсекретеното видео на Пентагона за НЛО от април 2020 г. да показва дронове или метеорологично явление?

Трите видеа, заснети с инфрачервена камера между 2004 и 2015 г., се виждат обекти, маневриращи и ускоряващи по непознат начин, според законите на физиката. Обектите се въртят около оста си, ускоряват с над 7 пъти по-бързо от скоростта на звука и, когато пожелаят, са невидими за радарите.

Според журналиста от сп. Forbes, Дейвид Хамблинг (David Hambling), нова технология на ВМС на САЩ, базирана на лазерна плазма, обяснява кадрите от видеата. Хамблинг твърди, че патентованата през 2018 г. технология, е способна да заблуди инфрачервените сензори на ракетите на изстребителите. През 50-те години на миналия век е разработена първата ракета Sidewinder, която идентифицира топлината от двигателите на вражески самолет. Най-новата ѝ версия, AIM-9X, все още е на въоръжение във военновъздушните сили на много държави.

Познатото противодействие на ракетите с топлинно насочване, е изстрелването на прихващащи факли (капани), които отклоняват ракетата, осигурявайки, обаче, само няколко секунди за маневри на самолета, преди ракетата да бъде повторно пренасочена.

Патентованата през 2018 г. лазерна технология ,„заслепява“ инфрачервения детектор на атакуващите ракети. Йонизиран, интензивен лазерен импулс, произвежда плазмена експлозия, генерирайки в пространството инфрачервени емисии от фиктивни обекти, които отклоняват топлинните ракети от целта. Лазерът създава поредица от инфрачервени плазмени колонии и чрез растерно сканиране, те визуализират 2D или 3D изображение, подобно на изображението от старите катодни телевизори.

Четете още
Конспиративната теория на Роджър Еспаньол за коронавируса

 

Дотук добре. Но патентът на тази технология датира от 2018 г., като началото на програмата е от 2012 г.. Видеата на НЛО, обаче, са направени от пилоти на ВВС на САЩ между 2004 г. и 2015 г.. Не разполагаме с машина на времето, нали? Да не забравяме и факта, че обектите са били засечени от радарите на самолетите, тоест, от обектите отскача и се връща електромагнитна вълна, отчитайки вектори за височина, разстояние и скорост. Електромагнитната вълна от радарите, обаче, не би могла да отскочи от плазма.

Нещо друго: Пентагона едва ли ще публикува видеоклипове на секретно оръжие. Несъстоятелна изглежда теорията, че кадрите са разсекретени като демонстрация на мускули към противниците.

По темата Мичио Каку (Michio Kaku) каза, че „заснетите кадри са научно предизвикателство – топката е във Великите сили, пред които стои задачата да докажат „земността“ на тези обекти. В противен случай, те се оказват първите неоспорими доказателства за летателни апарати от други планети – НЛО“.

 

video
Видеата за НЛО на Пентагона

Предложено


АктуалноВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано
Facebook
Loading