Клонинг на древната Луна

Клонинг на древната Луна

В древни текстове се съобщава за наблюдавано от римски легионери странно явление в небето – две Луни

 668 

Съвременните учени знаят, че древните римляни не са могли да видят втора Луна. Но може ли да са видели друго небесно тяло?

Предполага се, че може да е било комета.

Планетарният физик, Кевин Гразиер (Kevin R. Grazier) казва: „Преди да ги изучим, кометите са били смятани за гибелно знамение, защото идват и си отиват неочаквано. Кометите са много ярки, могат да приблиближат Земята през деня, през нощта, по всяко време. Биха могли да бъдат големи и малки – всякакви. Когато дадена комета приближи Слънцето, радиацията му я загрява, вследствие на което тя излъчва все по-ярка светлина, запазваща се за дълъг период от време. Въпреки че кометите имат характерна опашка, ако се наблюдават под определен ъгъл, тя ще се окаже невидима. Ако я гледате отпред, няма да виждате опашката ѝ. Ще видите ядрото и газовете около него.“

Така че, за римски войник, гледащ към небето през деня, е абсолютно вероятно да види Луната и още един обект до нея, който да му прилича на втора Луна. Но това би означавало, че кометата би се сблъска със Земята, а в нито един от записите от онова време не се споменава за катаклизъм след сблъсък.

Тогава, възможно ли е мистериозната втора Луна да е бил голям обект, който се е намирал по-далече? Може ли да е било планета?

Знаем, че съществуват планети, които са видими в нощното небе… Възможно ли е Марс да изглежда достатъчно голям, за да прилича на втора Луна?

През август 2003 г., Марс се приближава до Земята най-близо от почти 60 000 г.. Очаквахме да видим Марс в небето, почти с размера на пълна Луна. Но за съжаление, това не се случи. Планетата изглеждаше по-голяма, отколото някога е била, но все пак беше само една малка точка в небето, която не може да се обърка с втора Луна.

Четете още
Старинен текст разкрива съществуването на Монахини на Сатаната

Няма планета в Слънчевата система, която да изглезда достатъчно голяма, за да се вземе за Луна. Но идеята някога Земята да е имала втора Луна, не е толкова абсурдна.

Според Грасиер: „Теорията за повече от една Луна в небето е странна само за земляните. Много планети имат по няколко луни – Сатурн, Юпитер. Възможно е сегашната единствена светеща сферата в нощното ни небе, първоначално да е била от две тела“.

Как е образувана Луната? Знаем, че в миналото Земята е била ударена от обект, с размерите на Марс. Отломките от сблъсъка са изтласкани около Земята, които по-късно се свързват, образувайки Луната. Но може да не са образували обекта наведнъж, тоест, първоначално да са възникнали два обекта, които след това са се сляли в един.

Някои учени смятат, че именно поради това едната страна на Луната е плоска, а другата заоблена. И че в крайна сметка, настоящата Луна е образувана от два обекта, което обяснява разликата в повърхноста на двете страни.

Но ако Земята наистина е имала две Луни, това се е случило отдавна, преди около 4 миларда години, тоест много преди наблюденията на римляните – милиони и милиона години преди съществуването на Римската република. Следователно, няма начин римските войници да са видели тези Луни. И по-добре че е така, защото ако Луната имаше идентичен близнак, комбинацията между гравитационните сили щяше да има ужасяващи последствия за планетата. Ефектите върху Земята щяха да са упостошителни – гигантски приливни вълни, огромни бури, въртенето на планетата щеше да смени посоката си.

Но римляните не са единствените. В историческите документи има редица споменавания за две Луни. Засега обаче, никой не е в състояние да обясни тези наблюдения. Историята с двете Луни остава загадка.

 

Предложено


АктуалноВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано
Facebook
Loading