Богомолка срещу страховития азиатски стършел

Богомолка срещу страховития азиатски стършел

Гигантският азиатски стършел е в заглавията на всички медии през последните седмици. Но това страшилище за хората, сякаш въобще не притеснява богомолката

 3,416 

Vespa mandarinia, насекомото, познато като гигантския азиатски стършел стана медийна звезда, след като „нападна“ територията на Съединените щати. Американски биолози алармираха, че инвазията може да се превърне в проблем за пчелната популация в САЩ, а е опасна и за хората, защото ухапванията от насекомото са доста болезнени и ифекциозно податливи.

Азиатският стършел често се бърка с азиатската оса (Vespa velutina), която, подобно на стършела, е навлязла в Америките, пристигайки, не от Азия, а от Испания и причинявайки доста проблеми в екосистемата. Регистрирани са и няколко случая на смъртност при хора, силно алергични към ухапвания от насекоми.

Четете още
Пухахону е най-големият вулкан на Земята

И при двете инвазии притеснянията са свързани с предположения за дестабилизиция на екосистемата на насекомите. Но богомолката сякаш няма никакъв проблем с неканените гости.

Видеоклипът по-долу беше качен преди няколко месеца в YouTube, като оговор за притесненията на американците от увеличаващата се популация на азиатския стършел. Кадрите не са подходящи за непълнолетни и за хора със слаби нерви.

 

Предложено


АктуалноВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано
Facebook
Loading