NASA търси доказателства за паралелни вселени

NASA търси доказателства за паралелни вселени

Екип от учени твърди, че има доказателства за, паралелна на нашата, вселена

 664 

Според теорията за Мултивселената, съществуват безброй много вселени и нашата е само една от тях. Екип от учени публикува проучване в NewScientist, за наличието на, паралелна на Земята, вселена. Планетата ни си има двойник, – със същата структура и цивилизация – като и двете съществуват едновременно. Разликата е, че на паралелния свят времето тече назад.

Проучванията са проведени в Антарктида, с помощта на Антарктическата импулсивна преходна антена (ANITA). Това е радиотелескоп на NASA, за наблюдение и идетифициране на неутрино частици в космическите лъчения. Телекопът е инсталиран на балон, издигащ се в горните слоеве на земната атмосфера.

Това е идеалната зона за изследване на космоса, тъй като няма смущаващи радиосигнали. Неутрино са микрочастици, движещи се със скороста на светлината, с посока към Земята, без да влизат в комуникация с други космически обекти. Ако достигналите до земната повърхност неутрино, са с нисък енергиен заряд, те просто преминават около планетата, но ако енергийният им заряд е висок, се отразяват от повърхността ѝ, генерирайки радиовълни, чрез анализа на които, учените проследяват зараждането и пътя им във Вселената, преди да достигнат Земята.

През 2016 г. обаче бяха идентифицирани, движещи се в обратна посока, неутрино – от Земята към открития космос. Първите данни за непознатата дотогава посока на микрочастиците бяха публикувани през 2018 г. от екип от учени, ръководен от Питър Горхам (Peter Gorham), професор по физика в University of Hawaii. В изследването се казва, че вероятно неутрино частиците са преминали през цялата планета, – от Северния към Южния полюс –  което е причината ANITA да ги засича в Антарктида. Въпреки че неутрино нямат способността да преминават през материята, най-вероятно при навлизането в Земята, те се трансформират в други видове частици, познати като тау лептон (tau lepton), възстановявайки неутриновите си характеристики, след като я напуснат.

Четете още
Пожарът в Чернобил, от космоса

Специализираното научно списание NewScientist, позовавайки се на тези изследвания, представя теория, според която обратната посока на движение на неутрино частиците вероятно да се дължи на, паралелна на нашата, Вселена, като и двете са възникнали едновременно при Големия взрив.

Хипотезата на NewScientist породи много дискусии сред учените, макар че не за първи път се теоретизира съществуването на Мултивселена. Преди години от Perimeter Institute, Канада, изказа предположение, че при Големия взрив е възникнала, огледална на нашата, „анти-вселена“. Въпреки че тези теории все още не са доказани, учените не спират да търсят паралелни вселени.

Предложено


АктуалноВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано
Facebook
Loading