Япония се подготвя за атака от НЛО

атака от НЛО

Седем военновъздушни бази в Япония се подготвят да идентифицират и анализират "трафик" с неизвестен произход, за да осигурят военен отговор на евентуална нерегламентирана атака от НЛО

 688 

Хосе Гихаро (Josep Guijarro)

Министърът на отбраната на Япония, Таро Коно (Tarō Kōno), не вярва в НЛО, но въпреки това на пресконференция заяви, че неговото министерство ще бъде подготвено, ако се констатира някакъв вид присъствие. Тоест, страната на Изгряващото слънце подготвя протокол за действие в случай на „контакт“.

Появата му пред медиите се състоя след публикуваните от Пентагона миналия понеделник, 27 април, три видеоклипа, записани от пилоти на ВВС на САЩ, показващи странни „въздушни аномалии“ (VAA – Anomalous Air Vehicles)  и по-специално над Западното крайбрежие. Въпреки че записите вече бяха известни, изявлението на Пентагона ги лигитимира официално.

На пресконференцията Коно казва, че пилотите на японските военновъздушни сили никога досега не са идетифицирали НЛО във въздушното пространство на Япония, но че „седем бази, от Хокайдо до Окинава, са подготвени за идентифициране и анализ на „трафик“ с неизвестен произход“.

 

video
Видеата за НЛО от Пентагона

Според японската преса, Таро Коно е откровен и, понякога, ексцентричен политик. Той с усмивка добави към журналистите, че би искал да знае защо САЩ решиха да публикуват тези видеоклипове точно сега. Всъщност, в изявлението на Министерството на отбраната на САЩ се съобщава, че разсекретяването на видеоклиповете с НЛО, е продиктувано не толкова за потвърждение за наличието на извънземни космически кораби, а „за да се разсее всяка неверна представа на обществото за автентичността на записите и какво точно съдържат“.

Да се разсеят съмненията? Нямаше да има съмнения, ако Пентагонът навреме, както е редно, беше съобщил за записите. А има ли други? Засега отричат. Но това сме го чували.

Разпространението (вече официално) на тези видеоклипове, не казва нищо ново – нищо, което не знаехме допреди шест месеца, когато от ВВС на САЩ потвърдиха автентичността на записите, допълвайки, че се работи по протокол за действие срещу нови прониквания във въздушно пространство на Съединените щати.

Четете още
Мистерията за изчезването на Луната през 1100-та година

Причината за съмнение, че Пентагонът не казва цялата истина, е предизвикана от неадекватното държание на Тръмп. Малко преди изявлението на Пентагона, президентът на САЩ изръси, че „ако дезинфектатите са толкова ефективни срещу Covid-19, защо учените не са проучили начин да бъде приеман орално, за да се убие вируса“. Скандалът беше огромен, но с публикуването на записите от Пентагона, всички заговориха за НЛО-то и вече никой не се сеща за гафа на Доналд.

Същото се случи и в началото пандемията, когато ЦРУ, след поредната изцепка на президента, представи пет преписки за вярващи и пет за скептици. Съвпадение ли беше? Съмнявам се.

Всъщност, американските разузнавателни служби, а и службите на редица други държави, си дават сметка, че заиграването с феномена НЛО, е прекрасен инструмент за отвличане на вниманието. Разбира се, никога и никъде не се говори за извънземни кораби. В изявлението на Пентагона се казва: „Наблюдаваните във видеата въздушни явления се класифицират като „неидентифицирани““. Това е всичко – без допълнителна конкретика. А смятам, че видеата са пределно конкретни.

В момента указанията към японските ВВС за самолети с неустановена самоличност, идетифицирани във въздушното пространство, е да излита изтребител, от който на английски летателният апарат да бъде посъветван да промени курса си. Ако се установи националността на самолета, искането да се повтори на съответния език. Ако самолетът продължи да навлиза в японското въздушно пространство, да бъде изстреляна сигнална ракета, която да го принуди да кацне.

 

Предложено


АктуалноВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано
Facebook
Loading