Най-голямата конспирация в историята

конспирация

Според любителите на конспиративни теории Земята не е кръгла и човекът не е стъпвал на Луната

 720 

Странно е, че през XXI век има хора, които смятат, че Земята е плоска. Човекът стъпи на Луната и се подготвя да се разходи по Марс, а все още има образовани хора, които вярват, че космическата надпревара е глобална конспирация.

СдружениетоTierraplanistas (неологизъм за привържениците на Плоската Земя) организира в средата на ноември, 2017 г. конгрес в Северна Каролина, на който се опита да представи доказателства за това, което, според тях, е най-голямата конспирация в историята – идеята за сферичността на Земята. Хубавото на случая е, че медиите отразиха подобаващо сбирката, създавайки хаос в мисленето ни със заглавия като: „Как да докажем, че Земята не е плоска?“, „Земята не е нито плоска, нито е перфектна сфера“ или „Теорията за Плоската Земя набира популярност“.

Дори и астронавтите се включиха в дискусията, мъчейки се да опровергаят плоско мислещите. Педро Дуке (Pedro Duque, испански космонавт), писа в Twitter, влизайки в дискусия с автора на книгата „Плоска Земя – най-голямата конспирация в историята“, в която се натъкваме на цветущи фрази като: „Световният елит, притаен в сенките, чрез тайните си механизми, потопи човечеството в най-дълбокото невежество за света, в който живеем. Чрез НАСА, образователната система и медиите, те ни накараха да вярваме, че Земята е въртяща се сфера, която се движи с огромна скорост в космическото пространство“.

 

Автор на книгата и фразите по-горе е Оливър Ибанес (Oliver Ibañez), млад испански ютубър, с над 90 000 последователи. Той се мъчи да ни увери, че „тайните сили, управляващи в сянка, са заменили реалния ни свят с Матрица от измамни и измислени теории“.

Нима е възможно конспирацията за сферичността на Земята да датира поне от VI в. пр. н. е? Още гръцките философи – Питагор, а по-късно Парменид и Емпедокъл флиртуват с тази идея, която преминава в историята, чак до днес. През 1956 г. е създадено Международното общество на Плоската земя с цел „преоткриване на забравени и неизвестни факти, които да отхвърлят догматичните теоретични предположения“ и за „създаването на Съединени щати на Плоската Земя“. Но нима не разполагаме с хиляди космически изображения, доказващи че нашата планета е синя сфера в Слънчевата система?

Четете още
В Китай откриха нови видове динозаври, живели преди 125 милиона години

За конспиратори като Ибанес и повече от 500-те члена на Плоското общество, е кристално ясно, че човекът никога не е бил на Луната. Всичко е пресъздадено в студио, след което е излъчено по телевизията, а изображенията от космоса са манипулации във Photoshop.

„Твърдим, че всички снимки са компютърни анимации. И служителите на NASA го потвърждават.“ – казва Ибанес, позовавайки се на Робърт Саймън (Robert Simmon), графичен дизайнер от NASA, чиято работа е ретуширане на сателитни изображения и проектиране на симулации от предоставените данни. Саймън, създателят на проекта Blue Marvel 3.0, казва: „При преобразуването на радиометричния спектър, се визуализираха странни неща. От NASA твърдяха, че нещата не са такива, каквито ги виждам и трябва да се придържам към сверичния модел. Но на изображенията виждах плосък хоризонт“.

Най-новата теория за нашата планета, прокламиран от Обществото на Плоската Земя е, че живеем на плосък диск с дълбочина 9000 км., чийто център е Северният полюс, а периферията – ледена стена, с височина 45 метра, действаща като външна преграда, за да не се излее водата от океаните в космоса.

В заключение, ще кажа, че теорията за Плоската Земя отрича съществуването на гравитация. Лудо, нали?

Предложено


АктуалноВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано
Facebook
Loading