Дали 5G технологията е причина за коронавируса

Дали 5G технологията е причина за коронавируса

Напоследък циркулира нова теория, според която, причина за бързото разпространение на вируса, е 5G технологията

 647 

Пандемията от коронавируса подхранва глада ни за теории на конспирациите. От тези, за създаването на инфекцията в лаборатория, с неясни геополитически и (или) бизнес интереси, до онези, според които има вероятност пандемията да е причинена от разширяването на 5G мрежите. Доказателства, обаче, в подкрепа на тези теории, липсват.

За първата теория, вече има проучвания, които категорично доказват, че генезисът на вируса може да бъде резултат само от естествени елементи.

5G технологията е наречена така, защото представлява разпространителна мрежа за пето поколение мобилни телефонни и функционира, увеличавайки 10 пъти скоростта на връзката между устройствата ни. Привържениците на тази теория стигнаха дори до физическа саморазправа с инженери и техници по телекомуникационите връзки и опожариха разпределителни съоръжения на 5G предаватели в Обединеното кралство. Според привържениците на теорията: първо, 5G технологията, излъчвайки вредни радиовълни, отслабва имунната ни система, като това улеснява проникването на вируса в организма; и второ, молекулите на вируса използват радиовълните от 5G технологията, за комуникация с човешките клетки.

 

Първият аргумент: имунната система се разпада под въздействието на електромагнитния спектър. В нискочестотния му диапазон са гореспоменатите радиовълни. Какво означава това? 5G предавателите не генерират йонизираща радиация и следователно не влияят на ДНК-то на човека, подобно на други излъчвания, като рентгенови или ултравиолетови лъчи. Всъщност нивата на радиация, от радиовълните на 5G, са подобни на онези, от телевизорите и… естествената светлина. Вярно е, че новата технология е с леко завишени емисии на радиовълни, в сравнение с предните. Но също така е вярно твърдението на Ofcom (регулаторът на далекосъобщенията в Обединеното кралство), че максимумът, който може да генерира 5G технологията, е 66 пъти под границата на опасното. Министерството на здравеопазването на Обединеното кралство добавя, че „не може да има последици за общественото здраве“, а СЗО класифицира 5G със степен 2B, като канцерогенен провокатор. Тоест, за 5G технологията няма доказателства, че е причина за ракови заболявания. Според тази класификация, тя е потенциално толкова канцерогенна, колкото и кафето.

Четете още
Симулираме ли Вселената или самите ние сме симулирани същества?

 

Вторият аргумент е просто чиста фантазия, тъй като няма проучвания, в този смисъл. Точно напротив, изследванията на Алън Видом, от Североизточния университет в Бостън, потвърждават „комуникация чрез радиовълни между бактерии, но в никакъв случай между вирусни клетки“.

Глобализацията

Коронавирусът обхвана цялата планета, включително Африка и Южна Америка, където обаче, 5G технолигията едва сега навлиза или въобще не съществува. В Иран, където няма мрежа на 5G, тази неделя са регистрирани 55 000 заразени и повече от 3000 смъртни случая.

5G не е фактор за разпространението на Covid-19. A глобализацията? Може би, ДА.

 

Предложено


АктуалноВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано
Facebook
Loading