Google диагностицира пациенти с коронавирус

Google диагностицира пациенти с коронавирус

Google и Apple обявиха новата си съвместна технология, преди да я пуснат през май

 440 

Google съобщи подробности за нова технология, която разботва съвместно с Apple. Иновацията се състои в механизми за актуализиране на услугите на Google Play, за да се предоставят на потребителите на устройства функции за проследяване на контакти със заразени от коронавирус.

Google и Apple обявиха споразумение за съвместна разработка на нов тип интерфейс, за програмиране на приложения (API), съвместими с iOS и Android, които идентифицират заразени с Covid-19 хора, намиращи се наблизо, чрез безжичната технология на Bluetooth.

От Google потвърдиха за сайта The Verge, че тази функция, която ще се появи в началото на месец май, ще бъде инсталирана от Google Play Services на устройства с Android 6.0 Marshmallow или по-висока.

Проблемите с Huawei

Разпространението на тази функция на Google Play няма да включва мобилните телефони на китайската марка Huawei, за които те не предоставят поддръжка от май 2019 г. След като китайскатят производител влезе в „черния списък с компании“ на САЩ, Google остави без поддръжка най-новите серии на HuaweiMate 30 и P40 – които оттогава използват собствени услуги за устройствата си – Huawei Mobile Services, собствен магазин за приложения и галерия Huawei.

Четете още
Роботи-астронавти: пътуването на Федор

За да включат устройствата на Huawei към новата технология, Google и Apple планират да публикуват платформа, от която компанията да може да я изтегля.

Този механизъм за разпространение е базиран на Project Mainline – нова система от актуализации, която Google обяви на последната конференция за разработчици на I/O и, която, вече е досъпна за версията на Android 10.

Project Mainline функционира като система от модули, работещи директно чрез Google Play, за актуализации на приложения, зареждащи се след рестартиране на устройството.

Предложено


АктуалноВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано
Facebook
Loading