Откриха по краката на деца и юноши с коронавирус, дерматологични обриви

Откриха по краката на деца и юноши с коронавирус, дерматологични обриви

Многобройни случаи на лезии по краката на деца и юноши се наблюдават в редица страни

 545 

Испански медици установиха, че много от децата и юношите с диагностициран коронавирус, имат дерматологични лезии по краката, под глезените. Главният съвет на дерматологичната колегия на Испания  е приел протокол за манипулации при такива пациенти.

Реши се също, да бъде съставен регистър, за да могат да се предприемат превантивни мерки, корекции на лечения  и използването му, в бъдеще, за епидемиологични и научни цели. Съветът на дерматолозите призовава училищните администрации, да бъдат много бдителни, защото това може да се окаже симптом, за откриване на коронавируса в начален стадии, което да спомогне за по-бързото му лечение и за ограничаване на разпространяването на пандемията.

„Многобройни случаи на лезии по краката на деца и юноши се наблюдават в редица страни: Италия, Франция, Испания и др.. Информацията за новите предполагаеми симптоми беше разпросртанена вчера (сряда), в средите на дерматолози и ортопеди“ – съобщават от Съвета, добавяйки, че времето, изминало от откриването, е недостатъчно, за да се твърди със сигурност, че лезиите наистина са симптом на коронавируса.

Четете още
Антипаразитно лекарство убива коронавируса за 48 часа

Обривите са много подобни на тези от варицела, морбили и червен вятър. Обикновено се появяват около пръстите на краката и, в повечето случаи, зарастват. Дерматолозите успокояват, че подобни лезии са доброкачествени, но трябва да се наблюдават пациентите с подобни обриви, за появата на други клинични симптоми, характерни за Covid-19, като кашлица, повишена температура или респираторни смущения.

 

Предложено


АктуалноВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано
Facebook
Loading