Откриха по краката на деца и юноши с коронавирус, дерматологични обриви

Откриха по краката на деца и юноши с коронавирус, дерматологични обриви

Многобройни случаи на лезии по краката на деца и юноши се наблюдават в редица страни

 374 

Испански медици установиха, че много от децата и юношите с диагностициран коронавирус, имат дерматологични лезии по краката, под глезените. Главният съвет на дерматологичната колегия на Испания  е приел протокол за манипулации при такива пациенти.

Реши се също, да бъде съставен регистър, за да могат да се предприемат превантивни мерки, корекции на лечения  и използването му, в бъдеще, за епидемиологични и научни цели. Съветът на дерматолозите призовава училищните администрации, да бъдат много бдителни, защото това може да се окаже симптом, за откриване на коронавируса в начален стадии, което да спомогне за по-бързото му лечение и за ограничаване на разпространяването на пандемията.

„Многобройни случаи на лезии по краката на деца и юноши се наблюдават в редица страни: Италия, Франция, Испания и др.. Информацията за новите предполагаеми симптоми беше разпросртанена вчера (сряда), в средите на дерматолози и ортопеди“ – съобщават от Съвета, добавяйки, че времето, изминало от откриването, е недостатъчно, за да се твърди със сигурност, че лезиите наистина са симптом на коронавируса.

Четете още
Защо не може да се предвиди как ще се развие болестта от коронавируса

Обривите са много подобни на тези от варицела, морбили и червен вятър. Обикновено се появяват около пръстите на краката и, в повечето случаи, зарастват. Дерматолозите успокояват, че подобни лезии са доброкачествени, но трябва да се наблюдават пациентите с подобни обриви, за появата на други клинични симптоми, характерни за Covid-19, като кашлица, повишена температура или респираторни смущения.

 

Предложено


АктуалноВидео

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано
Facebook
Loading