Конспиративната теория на Роджър Еспаньол за коронавируса

Конспиративната теория на Роджър Еспаньол за коронавируса

Случайност ли е, инфекцията да се появи в такъв напрегнат момент между Китай и Тръмп?

 448 

Кандидатът за депутат от Заедно за Каталуния, Роджър Еспаньол (Roger Español), смята че пандемията от коронавируса е една от най-големите конспирации срещу човечеството. В профила си в Twitter, Еспаньол коментира въпроса: дали е случайно, инфекцията да се появи в такъв напрегнат момент между Китай и САЩ и предупреждава, че фармацевтичните компании сега потриват доволно ръце.

„Коронавирус? Случайност ли е, инфекцията да се появи в такъв напрегнат момент между Китай и Тръмп? Тези вируси не изникват от въздуха, те обикновено се създават чрез изследвания, в научни лаборатории. Кой го е създал? Или инфекцията е неволна грешка? Фармацевтичните компании имат ли пръст в това? Колко ще спечелят от продажбите на ваксина?“ – пише политикът.

Четете още
Сигналът от Проксима Кентавър

Социалните мрежи настръхнаха срещу него зради този туит, обвинявайки го, че генерира фалшиви новини, във време, когата целият свят се бори с вируса и умират хора:

„Тръмп не може да създава смъртоносни вируси, а само да пуска шибани туитове, като твоите.“

„Луксозната вратовръзка, която носиш, може би е причината, да се зараждат конспирации във фашистката ти глава.“

Това са само част от гневните коментари под туита му.

Но Еспаньол има и привърженици:

„Фармацефтичните компании се интересуват само от продажби, а тук говорим за милиони ваксини. Всичко се върти около бизнеса, хората не са важни.“

„Извинете … Ще има някои, които смятат, че това са пълни глупости… Но още от самото начало, ми мина през главата същото нещо: Искат да продават ваксини и това е. Способни са на ВСИЧКО!“


Конспиративната теория на Роджър Еспаньол за коронавируса

Роджър Еспаньол (Roger Español) е кандидат за депутат от Заедно за Каталуния. Той загуби едното си око от удар на полицейска палка по време на полицейска акциия срещу демонстрантите в деня на Референдума са Независимост на Каталуния, на 1 октомври, 2019 г..

 

 

Предложено


АктуалноВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано
Facebook
Loading