Конспиративната теория на Роджър Еспаньол за коронавируса

Конспиративната теория на Роджър Еспаньол за коронавируса

Случайност ли е, инфекцията да се появи в такъв напрегнат момент между Китай и Тръмп?

 544 

Кандидатът за депутат от Заедно за Каталуния, Роджър Еспаньол (Roger Español), смята че пандемията от коронавируса е една от най-големите конспирации срещу човечеството. В профила си в Twitter, Еспаньол коментира въпроса: дали е случайно, инфекцията да се появи в такъв напрегнат момент между Китай и САЩ и предупреждава, че фармацевтичните компании сега потриват доволно ръце.

„Коронавирус? Случайност ли е, инфекцията да се появи в такъв напрегнат момент между Китай и Тръмп? Тези вируси не изникват от въздуха, те обикновено се създават чрез изследвания, в научни лаборатории. Кой го е създал? Или инфекцията е неволна грешка? Фармацевтичните компании имат ли пръст в това? Колко ще спечелят от продажбите на ваксина?“ – пише политикът.

Четете още
Истината за разсекретеното видео на Пентагона за НЛО

Социалните мрежи настръхнаха срещу него зради този туит, обвинявайки го, че генерира фалшиви новини, във време, когата целият свят се бори с вируса и умират хора:

„Тръмп не може да създава смъртоносни вируси, а само да пуска шибани туитове, като твоите.“

„Луксозната вратовръзка, която носиш, може би е причината, да се зараждат конспирации във фашистката ти глава.“

Това са само част от гневните коментари под туита му.

Но Еспаньол има и привърженици:

„Фармацефтичните компании се интересуват само от продажби, а тук говорим за милиони ваксини. Всичко се върти около бизнеса, хората не са важни.“

„Извинете … Ще има някои, които смятат, че това са пълни глупости… Но още от самото начало, ми мина през главата същото нещо: Искат да продават ваксини и това е. Способни са на ВСИЧКО!“


Конспиративната теория на Роджър Еспаньол за коронавируса

Роджър Еспаньол (Roger Español) е кандидат за депутат от Заедно за Каталуния. Той загуби едното си око от удар на полицейска палка по време на полицейска акциия срещу демонстрантите в деня на Референдума са Независимост на Каталуния, на 1 октомври, 2019 г..

 

 

Предложено


АктуалноВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано
Facebook
Loading