Старинен текст разкрива съществуването на Монахини на Сатаната

Старинен текст разкрива съществуването на Монахини на Сатаната

Монахините на Сатаната, обладани от дявола, се отдават на плътски оргии, похот и секс. Една от тях фалшифицира смъртта си, за да избяга

 1,343 

По време на дигитализиране на архивите, съхранявани от архиепископа на Йорк от 1317 до 1340 г., станаха достъпни истории от живота и практиките на Бенедиктинските монахини. В старинните текстове, съхранявани от архиепископ Уилям Мелтън, едната е особено поразителна. Това е кратка бележка, написана на латински, която разказва за монахиня, фалшифицирала смъртта си, за да се измъкне от ритуалите, на които е свидетелка – оргии на разврат, похот и секс.

Текстът е открит между шестнадесетте средновековни тома, в които е описан йоркския религиозен живот. Томът, с малката бележка на монахинята, датиращ от 1318 г. и разказва за монахиня на име Йоана от Лийдс, от метоха на Свети Климент. „Придружете Йоана от Лийдс, монахиня от Свети Климент от Йорк, която трябва да се съпроводи до дома ѝ“ – гласи текстът.

Бележката от архива на Мелтън намеква за слухове от онова време, според които Бенедиктинска монахиня се е отклонила „по пътя на плътска похот“ и че „безразсъдно“ е низвергнала религигията си. „Монахинята от Лийдс – се казва в текста – води арогантен живот и, по недостоен начин, обръща гръб на благоприличието и благото на религията. Заместила е религиозното смирение с плътска похот и заедно с други престъпници, се моли на сатанински идоли.“

Когато се установило, че монахинята, всъщност, не е мъртва и че е напуснала манастира, за да избяга от „неприличния живот“, архиепископът поискал тя да бъде отлъчена. В бележката се обяснява, че „тя е имала наглостта да фалшифицира погребението си в непрекосновеното пространство на самия манастир“.

Историята помни една испанска монахиня, Сор Хуана де Сан Бернардо, известна като „кралицата на похотта“. Тя е била обвинена от инквизицията в ерес, отстъпничество и съюз с дявола, с когото е влизала в сексуални оргии.

Четете още
Синдромът „Хавана“

В инквизиционния акт, издаден на 9 май 1770 г., пише: „Инквизиторът на Светата църква, Д. Алфонсо Молина, срещу Сор Хуана де Сан Бернардо Матос: в религиозна изповед в метоха Санта Клара, Сор Хуана де Сан Бернардо призна, че на 13-годишна възраст, се е отдала на дявола, заявявайки, че ако я изведе от този манастир, където е против волята си, обещава да му отдаде душата и тялото си и да направи всичко, което пожелае. Оттогава, в продължение на 29 години, тя е съжителствала с Дявола, ден и нощ, като съпруг и съпруга, с постоянни плътски сношения“

Отношението на средновековния католицизъм е било безкомпромисно към нормите на общността. Много хора са били затваряни в манастири против волята им. Софтуер, успя да дешифрира друг текст, писан от монахиня от метоха на Палма ди Монтекиаро в Сицилия.

Старинен текст разкрива съществуването на Монахини на Сатаната

Сестра Мария Крочифиса дела Концесионе е влязла в метоха на 15-годишна възраст. Писмото, което е написал през 1676 г., е било неизвестно векове наред, но днес е дешифрирано, благодарение на иновативен софтуер. Текстът представлява странна комбинация от архаични буквени знаци, които никой не беше в състояние да дешифрира. Според разшифрования текст, сестра Мария твърди, че се е „отдала на дявола“.

Според дешифрираната бележка, след като е прекара нощта в писане, монахинята се събудила, оцапана с мастило. Смята се, че пишейки, е крещяла и ръкомахала, противейки се на факта, че думите ѝ са диктувани от Дявола, като част от замисъла му да я обърне срещу Бога. Писмото представя Бог, Исус и Светия Дух като „мъртви тежести“ и добавя: „Бог казва, че се грижи за смъртните, а всъщност, не помага на никого.“

В писмото си тя пише: „Бог е човешка измислица“, което обяснява, защо сестра Мария го е шифровала – съдържанието му би било причина за инквизиционен процес.

 

Предложено


АктуалноВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано
Facebook
Loading