Не повече, за бога!

Не повече, за бога!

Баща ми вече го няма, но майка ми ще се пребори. Не мога да понеса повече болка!

 396 

Пако Рамирес Индалесио (Paco Ramírez Indalecio)

Дне са погребали баща ми. Той беше на 72 години. Никой от ​​семейството не можа да присъства. Живееха с майка ми, която е на 70, в малката си къща, в покрайнините на града. В четвъртък ми се обадиха, защото баща ми се е почувствал зле. Бързо отидах при тях и се обадих на 112. Линейката го закара в болницата. От там ми се обаждаха, за да ме осведомяват за състоянието му. В петък все още нямаше резултати от изследванията. В събота ми казаха, че баща ми е с тежка пневмония и че прогнозите не са оптимистични. В неделя състоянието му не се подобри, въпреки назначеното лечение. В понеделник, в дванадест на обяд, ми се обадиха, за да ми съобщят, че той е починал. Всичко се случи много бързо, като злополука.

Поисках тест за Covid-19, за майка ми – той беше положителен. Събра се много мъка в живота ми. Изживях дните в болницата, заедно с баща ми. Преди 22 години загубих брат си в автомобилна катастрофа, когато беше само на 19. Не успях да се сбогувам и с него. Баща ми никога не можа да го преодолее – повече не го чухме да говори за него. Родителите ми са от поколението, което направи всичко по силите си за доброто на семействотото си – работиха усилено, осигуриха ни по-добър живот, но не можаха да му се порадват.

Четете още
Социалното дистанциране е по-ефективно срещу Covid-19, отколкото ограниченията за пътуване

Днес следобед братовчедка ми, напът за работа, е спряла пред къщата на родителите ми и е направила снимка на майка ми, в рамката на входната врата. Да, снимка на майка ми, сама в рамката на вратата на старата си къща, но с телефон на ухото, вечно разговаряща с някой от нас – хората, които я обичаме. Сигурен съм, че тя ще се пребори. Не повече, за бога!

Предложено


АктуалноВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано
Facebook
Loading