Трябва ли да се подготвим за извънземно нашествие?

Трябва ли да се подготвим за извънземно нашествие?

20% от британците са притеснени не само от бъдещо нашествие от извънземни, но и на поведението на земляните по време на това нашествие

 528 

Хосеп Гихаро (Josep Guijarro)

„Война на световете“ е най-новата поредица по телевизионните канали на FOX, базирана на едноименния шедьовър на Хърбърт Уелс, в който извънземни нападат Земята. От FOX възложиха на компанията OnePoll да проведе проучване в Обединеното кралство, за да се изясни какво мисли населението за възможността за извънземно нашествие. Нека видим: От 2000 анкетирани, 71% смятат, че извънземни вече са посщавали Земята в миналото. 20% от британците са притеснени не само от бъдещо нашествие от извънземни, но и на поведението на земляните по време на това нашествие. Има и немалък процент от анкитираните (12%), които предполагат и вемето, когато товаще се случи – трябва да очакваме нашествие от извънземни до 50 години.

Ник Поуп (Nick Pope), бивш директор на Службата за разследване на НЛО в Министерството на отбраната на Обединеното кралство, е изумен от констатацията, че „хората, които вярват в нашествие от извънземни, смятат, че най-голямата заплаха ще е реакцията на земните жители“. Според проучването, почти 3/4 от анкетираните смятат, че световните правителства крият информация за НЛО. Еуфория за уфологията са 58%, според които правителствата са предупредени и знаят за евентуално бъдещо нашествие, но пазят информацията в тайна, за да предотвратят паника. Повече от 25% хората са на мнение, че предупреждението и подготвката за извънземно нашествие, ще се осъществи чрез социалните мрежи. 67% смятат, че властите трябва да имат план за действие в извънредната ситуация за първия съвременен контакт с други форми на живот. Известно е, че ВВС на САЩ работят по актуализирането на такъв протокол, след като признаха, че кадри от НЛО, получени от техни пилоти, са автентични.

Въпросът за приемането протокол при контакт с извънземна цивилизация се подготвя и от ООН, която, по принцип, се смята за институцията, отговорна за провеждането на контакта. Нека припомним, че през септември 2010 г., малайзийският астрофизик Мазлан Отман (Mazlan Othman) стана популярен, кандидатствайки за посланик в Комитета по НЛО към ООН. Ако се случи нашествие, 46% от анкетираните са готови и ще учавстват в евентуална съпротива, но всеки пети от нас, е готов да избяга от тази отговорност. Само 23% смятат, че човечеството може да се окаже победител в подобен конфликт, а повече от половината анкетирани са на мнение, че нападение от извънземни ще означава край на човешкия вид.

Четете още
На Марс има тайна база, в която хора и извънземни си сътрудничат

Изследването е едно от най-мащабните в последните десетилетия и служи за опознаване на очакванията на британците, по отношение на съществуването на НЛО, извънземен живот и възможен контакт. Причините, които се предполагат за извънземно нашествие, са намерения за научни изследвания от страна на извънземните към нас или просто, защото са им нужни малкото останали ресурси на планетата Семя.

Повече от 25% предполагат, че човечеството ще приеме пасивена позиция, при бъдещ контакт с извънземен разум. А 56% нямат представа как биха изглеждали извънземните, но има вероятност да приличат на нас. В проучването на OnePoll, лондончани, уелсци и жителите от югозападна Англия, са най-убедените в съществуването на извънземния живот.

Превод от испански: Е-същност

Преводът е направен по espaciomisterio

 

Предложено


АктуалноВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Препоръчано
Facebook
Loading